You are here

Frequently Asked Questions

ACCESSOIRES

Bruidsschoenen, bruidslingerie en andere bijhorende accessoires (bijv. damestasjes) worden bij onze vaste leveranciers, Elsa Coloured Shoes en Poirier, besteld. Indien je bij ons op afspraak bent, kan je de volledige cataloog bij ons raadplegen met bijhorende prijzen. Indien je verkiest om je accessoires online te bestellen, kan je de volledige cataloog op de website van Elsa Coloured Shoes of Poirier raadplegen, echter zonder prijzen. Je kan dan per e-mail de prijzen opvragen en vervolgens bestellen met betaling per overschrijving.

De accessoires worden meestal de volgende dag afgeleverd op het adres van November Styling. Indien je een trouwjurk op maat laat ontwerpen en maken bij ons worden de accessoires bij de eerst volgende pasbeurt samen met je jurk gepast. Indien je je accessoires thuis wenst te ontvangen, wordt je bestelling onmiddellijk doorverstuurd per postpakket. Hiervoor dien je de bijhorende verzendingskosten te betalen bij bestelling.

Dutch
Category

Accessoires van Elsa Coloured Shoes kunnen zeker ingeruild worden voor een andere maat of model. Zolang de schoenen onbeschadigd zijn, kan dit kosteloos. Indien je de schoenen thuis liet afleveren dien je ze op eigen kosten terug te sturen naar November Styling.

Dutch
Category

Bruidslingerie van Penrose kan niet geruild worden gezien de delicate afwerking met kant. Alle andere merken van Poirier laten toe om bepaalde stukken in te ruilen. Meestal laat men niet toe om kousen, slippen, strings en hipsters, éénmaal gedragen, in te ruilen.

Zolang de accessoires onbeschadigd zijn, kan dit eveneens kosteloos. Indien je de bruidsaccessoires thuis liet afleveren dien je ze op eigen kosten terug te sturen naar November Styling.

Dutch
Category

BRUIDS- EN AVONDONTWERPEN

De prijs van een bruidsontwerp op maat vraagt natuurlijk ook een prijs op maat. De prijs wordt namelijk door vele factoren bepaald, nl: keuze van het model en afwerking, keuze van soort en hoeveelheid van stoffen, en complexiteit van het patroon. We hanteren alvast geen uurtarief maar gebruiken een uitgebreide prijskaart voor alle factoren, hierboven vermeld, die over de jaren heen tot stand gekomen is. Dit maakt de offerte transparant and consistent. Wij gebruiken trouwens een computersysteem dat op basis van de opgegeven factoren een exacte prijs bepaalt die definitief is. Zo weet U zeker dat de prijs nietmeer zal verhogen gezien de bruidsjurk volgens jouw maten gemaakt wordt. Er zijn met andere woorden geen retouches van toepassing.

Om toch een prijsindicatie mee te geven. Bruidsjurken in het lang beginnen vanaf 1.200 €, en bruidsjurken in het kort beginnen eerder vanaf 800 €. Wij mogen dan ook met trots aangeven dat we bruidscouture naar het grote publiek brengen waarbij we prijzen hanteren die perfect in lijn liggen met de bruidsconfectieindustrie. Kom gerust langs voor een kosteloze en vrijblijvende prijsofferte.

U vindt meer informatie terug onder rubriek Prijs.

Dutch

Hoewel het concept en werwijze hetzelfde is voor avondontwerpen, liggen de prijzen anders. Dit komt omdat we een heel duidelijk onderscheid maken tussen bruids- en avondontwerpen. Avondjurken in het lang vallen voor ons onder bruidskleding, en dus ook binnen deze prijsklasse, gezien we bruidsontwerpen in alle kleuren en modellen maken.

De avondontwerpen voor getuigen en andere familieleden zijn meestal in het kort en dienen als suitejurk of cocktailjurk. Ook hier gelden dezelfde regels namelijk dat prijzen afhankelijk zijn van vele nog ongekende parameters nl: keuze van het model en afwerking, keuze van soort en hoeveelheid van stoffen, en complexiteit van het patroon. We hanteren alvast geen uurtarief maar gebruiken een uitgebreide prijskaart voor alle factoren, hierboven vermeld, die over de jaren heen tot stand gekomen is. Dit maakt de offerte transparant and consistent. Wij gebruiken trouwens een computersysteem dat op basis van de opgegeven factoren een exacte prijs bepaalt die definitief is. Zo weet U zeker dat de prijs nietmeer zal verhogen gezien de jurk volgens jouw maten gemaakt wordt. Er zijn met andere woorden geen retouches van toepassing.

Om toch een prijsindicatie mee te geven. Suite- en avondjurkontwerpen komen tussen de 500 € en 750 €, gemiddeld rond de 600 €.

U vindt meer informatie terug onder rubriek Prijs.

Dutch

De maanden juni, juli, augustus en september zijn de topmaanden in het jaar. Gezien we in ons atelier alles van A tot Z zelf afwerken, dienen we gebruik te maken van een gestructureerde planning om verschillende pasbeurten en opleveringen per maand te voorzien. Eens een bepaalde periode volgeboekt is, kunnen we geen verdere bestellingen meer aanvaarden voor die periode. We vragen dan ook om enige tijd op voorhand langs te komen.

De meeste bruidjes nemen een jaar tot 9 maanden voor het huwelijk contact op voor het vrijblijvend gesprek. Dit geeft dan ook geruime tijd aan het bruidje om nog steeds voor een alternatief te gaan indien men geen samenwerking wenst. Hierbij willen we niet per definitie zeggen dat bruidjes die later contact opnemen geen kans maken, we bekijken dit steeds aan de hand van de planning. November Styling kiest voor kwaliteit boven kwantiteit, gezien het ons handelsmerk is om exclusieve en kwalitatieve jurken op te leveren.

Dutch

Naast bruidskleding maken we ook exclusieve suite- en avondkleding op maat voor de getuigen en ander familieleden volgens hetzelfde concept als bruidsontwerpen op maat. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze ontwerpen de bruid niet overtreffen. Het zijn steeds exclusieve ontwerpen maar in functie van de bruid die op haar trouwdag moet stralen!

Avondjurken in het lang vallen voor ons onder bruidskleding gezien we bruidsontwerpen in alle kleuren en modellen maken.

November Styling maakt geen confectiekleding. 

Dutch

Als gediplomeerd modeontwerper en styliste zijn we van alle stijlen thuis, The Sky Is The Limit. In feite kan alles gezien we ook alle soorten materialen kunnen bestellen. Er zijn geen grenzen of elementen die we niet kunnen. In het atelier zijn heel wat foto's van bruidjes te zien zodat je ook merkt dat de stijlen zeer uiteenlopend zijn: A lijn, alternatief, apart, ballroom, exclusief, glamour, haltermodel, klassiek, kort, maatje meer, prinsessen jurk, retro, romantisch, strak, strapless, tweedelig, vintage, zeemeermin, zwangerschaps jurk.

De bedoeling blijft steeds om je stempel te drukken op jouw huwelijksdag met een bruidsjurk die niemand anders zal dragen.

U vindt meer informatie terug onder rubriek Werkwijze.

Dutch

Wanneer je beslist om over te gaan tot het bestellen van je bruidsontwerp op maat, wordt een voorschot van 50% gevraagd per overschrijving. Dit om de materialen te bestellen en het werk tot de eerste pasbeurt te betalen (patroon berekenen en pasmodel). Op de tweede en derde pasbeurt betaalt men telkens opnieuw 50% op het resterende saldo per overschrijving zodat men bij oplevering van je bruidsjurk op maat een kleinere som contant betaalt.

Wij voorzien in het ontwerpatelier de mogelijkheid om met bancontact en credit card te betalen.

Dutch

In principe vermaken we geen bruidsjurken die niet bij ons besteld werden, omdat we onze handen vol hebben met bruids- en avondontwerpen op maat. Toch zijn er bepaalde perioden die rustiger zijn, en indien de planning dit toelaat nemen we dit werk er gerust bij. Voor retouchewerk aan bruidsjurken en andere gelegenheidskleding hanteren we een uurtarief. Dit wordt vooraf besproken zodat men direkt een prijs krijgt.

Dutch

Jouw bruidsjurk wordt opgeleverd in functie van de planning, gezien we heel wat jurken maken. Dit gebeurt steeds in samenspraak met het bruidjes, zoals ook het geval is met de verschillende pasbeurten. 

Wanneer de jurk enige tijd voor de huwelijksdag klaar is, kan deze kosteloos in bewaring worden genomen door November Styling. We vragen elk bruidje ten laatste 2 weken voor de huwelijksdag de bruidsjurk te komen afhalen. Indien gevraagd kan de jurk nog een laatste keer gepast worden.

Dutch

Gemiddeld leggen we 3 pasmomenten in, maar het aantal pasmomenten is voor een stuk afhankelijk van de complexiteit van het bruidsontwerp. Zo passen we tijdens de eerste pasbeurt het pasmodel, en wordt tijdens de volgende 2 pasbeurten de bruidsjurk in de definitieve stoffen gepast. De klant ziet dan ook haar droomjurk in stappen gerealiseerd worden.

Dutch

Op verschillende manieren wordt het proces aangepast aan de klant, zo gebruiken we speciale voeringstof die rekbaar is en heel comfortabel aanvoelt op de buik. De pasmomenten worden veel later en korter op elkaar ingepland. We passen hiervoor de planning aan, maar ook hier is het aangeraden om ruim op tijd langs te komen.

Dutch

Voor een intake-gesprek of kennismakingsgesprek wordt een vergoeding van 50 € gevraagd op afspraak gezien November Styling gedurende 2 à 3 uren advies levert, alsook een volledig ontwerp uittekent met stofkeuze. De klant krijgt dan ook het ontwerp met prijsofferte mee naar huis. Indien het bruidje beslist om te bestellen wordt het bedrag van 50 € afgetrokken van het voorschot zodat het intake-gesprek kosteloos is.

Dutch

Bij het eerste kennismakingsgesprek wordt aangeraden om met maximum 3 personen (inclusief het bruidje) langs te komen. Dit omdat het ontwerpproces vooral een proces met het bruidje in spe moet zijn. 

Bij een pasmoment mag men gerust met meer personen langskomen, toch leggen we ook hier een maximum van 6 personen vast omdat het anders te druk wordt en om het bruidje de nodige plaats te gunnen bij het passen van de jurk.

We vragen wel uitdrukkelijk om zowel bij het kennismakingsgesprek als bij pasmomenten geen (kleine) kinderen mee te brengen. Er wordt met dure luxueuze stoffen gewerkt en er kunnen wel eens naalden op de vloer liggen. De afspraken duren ook meestal een 2-tal uurtje wat heel lang is voor een kind om zich stil te houden.

Dutch

Dat kan. Ik maak regelmatig op vraag van het bruidje een ontwerp waarbij de lange rok afneembaar is en er een stijlvolle korte rok overblijft. Alles is bespreekbaar, the sky is the limit.

Dutch

Elke aanpassing aan het ontwerp is inbegrepen in de prijs zolang dit binnen de grenzen van het patroon valt. Hiervoor worden dus geen vermaakkosten aangerekend. Dit geldt uiteraard ook voor wijzigingen aan versieringen. Toch bestaan er uitzonderingen. Indien je tussen pasbeurten meerdere kledingmaten verdikt of vermagert dan moet er ingegrepen worden, en dikwijls zijn dit ingrijpende veranderingen die veel tijd en moeite vragen. Hiervoor worden standaard vermaakkosten aangerekend. 

Dit geldt uiteraard niet voor zwangere bruidjes, hiervoor wordt het maakproces aangepast aan de zwangerschap.

Dutch

Om het ontwerp op maat te kunnen vervaardigen is er een patroon ontwikkeld op basis van jouw maten. Dit om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat perfekt zal passen. Aan de hand van dit patroon wordt het stof gesneden met als gevolg dat het ontwerp uit vele verschillende delen stof bestaat. Deze delen vormen samen het pasmodel. Vooraleer ze definitief in elkaar gezet worden, worden deze delen tijdens de eerste pasbeurt op de klant vastgespeld. Zo onstaat er een eerste indruk en kan het pasmodel bijgestuurd worden waar nodig. Dit pasmodel bevat uiteraard nog geen versieringen.

De versieringen worden in detail besproken en eventueel al opgespeld. Elke mogelijkheid wordt getoond met allerhande materialen uit het atelier. Je wordt als het ware mee ondergedompeld in een creatieve wereld van luxueuze materialen.

Na de eerste pasbeurt zal het pasmodel definitief in elkaar gezet worden, en wordt de afwerking (bijv. versieringen, ritsen, kantborduursels, applicaties, etc) aangebracht.

Tijdens de eerste pasbeurt wordt ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de accessoires voor je bruidsontwerp te bespreken. Dit is een geheel vrijblijvend advies uiteraard. November Styling is zelf verdeler van heel wat bruidsaccessoires. Gezien November Styling met een laag kostenmodel werkt, kunnen ook hier interessante prijzen gegeven worden. Indien je op zoek bent naar een persoonlijke touch, kunnen heel wat accessoires ook op maat en in de stijl van je ontwerp ontworpen worden.

Tijdens de opeenvolgende pasbeurten wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp en gepast met de nodige accessoires.

Naast de gebruikelijke bruidsaccessoires worden ook het kapsel en de visagie besproken indien gewenst. Om jou te voorzien van een geweldige look, passend bij jouw ontwerp, werkt November Styling samen met partners die gespecialiseerd zijn in bruidsmake-up en -kapsels.

Dutch