You are here

Aparte bruidsjurken ontwerpen

Intake gesprek

Wie kiest voor een trouwjurk op maat, doorloopt samen met November Styling een creatief proces dat uiteindelijk leidt tot jouw droomjurk die bovendien niemand anders zal dragen.

Het proces voor een bruidsjurk op maat start met een eerste intake-gesprek. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uren en geeft als resultaat een exclusieve bruidsjurk op jouw maat en naar jouw persoonlijkheid ontworpen, inclusief keuze van stoffen aan de hand van een zeer uitgebreid gamma van stofstalen, een gedetailleerde prijsofferte, en een volledige opmeting zodat jouw dossier volledig is. Indien je nadien beslist om over te gaan tot bestellen, moet je nietmeer langskomen voor je opmeting.

Een trouwjurk van mijn hand is uniek, op jouw maat en naar jouw persoonlijkheid ontworpen.

- November Styling

Aangezien er met een gestructureerde planning gewerkt wordt, is het nodig enige tijd op voorhand op visite te komen voor het intake-gesprek. Zodra de agenda voor een bepaalde periode gevuld is, worden de intake-gesprekken voor die periode gestopt. De aanloop naar de periode juni, juli, augustus en september is elk jaar een bijzonder drukke periode.

Een bruidsjurk ontwerpen is uniek gezien jouw droomjurk op jouw maat en persoonlijkheid ontworpen wordt. Vandaar dat de eerste indruk tijdens het intake-gesprek de aanzet is voor de sfeer van het ontwerp. Naast deze eerste indruk zijn de ideeën van de klant bepalend. Meestal weten klanten perfect wat ze niet willen, en blijven de ideeën heel vaag en abstract.Bruidsjurk op maat

Tijdens het gesprek ontvouwen zich de eerste contouren van jouw trouwjurk op papier. Het bureau in de charmante ontmoetingsruimte ligt meestal al snel beladen met vele bruidsmagazines om ideeën een beeld te geven. Tegelijkertijd staat een computer ter beschikking om opzoekingen te doen, dit alles met de bedoeling om de schetsen vorm en inhoud te geven. Het is ook vaak eenvoudiger om foto's te tonen om zo een specifiek vakjargon te vermijden. Dit proces vraagt een enorme creativiteit om deze ideeën onmiddellijk te vertalen op papier.​

Een schets alleen is niet voldoende want de keuze van stoffen en materialen bepalen mee het uiteindelijke exclusieve ontwerp.Bruidsstoffen Naast de ontmoetingsruimte, is er een atelier waar verschillende stoffen en materialen opgeslagen liggen. Omdat niet alle stoffen in voorraad liggen, kan er gebruik gemaakt worden van stofstalen van alle soorten bruidsstoffen in vele kleuren. Deze fase eindigt dan ook zodra de klant 100% overtuigd is van het ontwerp en stofkeuze.

Als erkend kleur- en stijlconsulente weet het modehuis, November Styling, dat de juiste kleuren en model voor 50% het resultaat bepalen. Indien gewenst kan er dan ook een uitgebreide kleur- en stijlanalyse plaatsvinden.

Gedurende het intake-gesprek word je voorzien van allerlei drankjes en versnaperingen. De ontmoetingsruimte is bovendien voorzien van een zitsalonnetje dat toelaat om even apart te zitten om wat ideeën te laten bezinken bij een tasje koffie of thee. Uiteraard zijn de mama's en vriendinnen ook welkom. Het moet een plezante en ontpannen voor- of namiddag worden. Een plezante herinnering in de aanloop naar je huwelijk.

Na het creatieve proces wordt een transparante prijsofferte bepaald op basis van het uiteindelijke ontwerp. Offerte voor trouwjurken op maatNovember Styling hanteert hiervoor geen uurtarieven maar voorziet een uitgebreide prijslijst voor alle soorten modellen (van zowel boven- als onderstuk), afwerkingen en materialen zodat het duidelijk is voor jou hoe de prijs berekend wordt. Deze prijslijst is tot standgekomen dankzij de jarenlange ervaring en biedt een prijsvoordeel ten opzichte van de bruidsconfectiemarkt.

De prijsofferte is 14 kalenderdagen geldig, en biedt dan ook voldoende tijd om de ervaring te laten bezinken en tot een beslissing te komen.

Ter informatie:

  • We vragen uitdrukkelijk om geen (kleine) kinderen mee te brengen op afspraken. Er worden veel luxueuze materialen getoond en bovendien kunnen er wel eens naalden op de vloer liggen, een afspraak duurt ook meestal te lang om kinderen stil te houden waardoor we snel afgeleid zijn tijdens het ontwerpproces.
  • Bij een eerste gesprek wordt gevraagd om met maximum 3 personen (inclusief het bruidje) langs te komen om zo de wensen en ideeën van het bruidje alle kansen te geven. Bij een pasmoment mogen dan gerust meerdere personen (maximum 6) meekomen.
  • Voor een eerste intake-gesprek wordt een vergoeding van 50 € gevraagd op afspraak gezien November Styling gedurende 2 à 3 uren advies levert, alsook een volledig ontwerp uittekent met stofkeuze. De klant krijgt dan ook het ontwerp met prijsofferte mee naar huis. Indien het bruidje beslist om te bestellen wordt het bedrag van 50 € afgetrokken van het voorschot zodat het intake-gesprek kosteloos is.

Neem gerust een kijkje op onze FAQ pagina waar je een overzicht terugvindt van veelgestelde vragen.